Golvvärme

Rörmontage

Installera golvvärme

Trött på kalla golv? Då är golvvärme något för dig.
Man har sett att hus med golvvärme istället för radiatorer kan sänka sin inomhustemperatur med 1-2 grader då varma fötter ger dig känslan av att rummet är varmare. Dessutom skickar vi ut kallare temperaturer i ett golvvärmesystem, vilket sparar energi från på din värmepump om du har någon. Därför kan du på köpet få billigare driftkostnader, och en värmepump som kommer hålla under en lång tid.

Det finns många olika system för att passa i olika byggtekniker. Man kan gjuta in golvvärmerören i betong/flytspackel. Eller förlägga i frästa golvspånskivor om du har ett träbjälklag i huset. Numera är det vanligt i badrum att bjälklaget gjuts med EPS som vi sedan skruvar golvvärmerören i. Sedan gjuts dom in med flytspackel.

Oavsett hur ditt hus är byggt så tar vi fram ett system som ger dig varma och sköna golv. Tillsammans med våra leverantörer tar vi fram ritningar över anläggningen så alla ser hur golvvärme-slingorna ska dras för bästa komfort. Det hjälper också byggaren om dom ska förbereda underlaget innan vi drar våra rör.

Du kan välja mellan trådbundet eller trådlöst reglersystem. Idag är trådlöst det vanligaste då det sparar mycket installationstid. Köper du till en extra enhet kan du även styra golvvärmen med en app i telefonen eller datorn.

Kontakta oss